Моите покупки
0 продукт/а - 0,00лв
Вашата кошница е празна !

Samsung Smart Home става реалност, за да промени ежедневието ни

Samsung Smart Home става реалност, за да промени ежедневието ни

 

 

София, 4 април 2014 г. – Samsung Electronics Co. Ltd. обяви официално глобалното активиране на услугата Samsung Smart Home. Първоначално тя ще стартира само в Корея и САЩ, като по-късно през годината ще се включат и още държави от целия свят. Услугата прави изпълнението на ежедневните домашни задължения изключително лесно и без никакви усилия. С едно единствено приложение можем да свързваме и да управляваме домакински електроуреди, телевизори и мобилни устройства.

„Изключително се вълнуваме от представянето на платформата Samsung Smart Home, която прави свързания дом реалност и улеснява живота на нашите клиенти чрез различните смарт устройства и функционалности.” – каза д-р Уон-Пио Хонг, президент на Media Solution Center, Samsung Electronics – „Samsung Smart Home позволява на хората да живеят по-добре, да се притесняват по-малко и да бъдат по-смарт с устройствата и уредите си. Имаме грандиозни планове и искаме да подобряваме все повече и повече страни от ежедневието в дома. Стремим се да разширяваме дейността си в области с висок потенциал като например домашната безопасност и енергийната ефективност”.

С приложението Samsung Smart Home хората могат да контролират множество устройства едновременно. Един потребител например може просто да каже „Лека нощ” на дистанционното на телевизора и свързаните устройства в дома като смарт крушката и климатиците ще се изключат автоматично.

Независимо дали са вкъщи, на работа или се разхождат навън, хората могат да използват приложението на смартфона си или на интерактивните си устройства и да проверяват статуса на домашните си уреди. Така например те могат изцяло да контролират пералнята, да изберат конкретните настройки, така че прането да е готово, когато се приберат.

Всякаква информация, която се предава чрез приложението, ще бъде криптирана за по-голяма сигурност. Така хората могат да се наслаждават на услугата без притеснения и да са сигурни, че единствено те имат достъп до тази информация.

Потребителите се регистрират в приложението Samsung Smart Home със своя Samsung акаунт. Приложението за смартфони може да се свали от Samsung Apps и Google Play. Скоро ще бъде достъпно и допълнително приложение за Samsung Gear 2, който работи с Tizen, а приложението за смарт телевизорите на Samsung от 2014 година ще бъде налично през април.

Чрез приложението потребителите могат да добавят и да управляват всякакви съвместими устройства и уреди, които са свързани към домашната безжична мрежа. Когато едно устройство е добавено в приложението Smart Home, то може да се настрои само с няколко стъпки, като се използва интуитивния и лесен за навигиране интерфейс.

Samsung Electronics планира да разшири обхвата на услугите си и до други смарт продукти като например смарт крушката, прахосмукачките роботи и Samsung Gear Fit.


1 Коментари към "Samsung Smart Home става реалност, за да промени ежедневието ни"
Т. Димитров - 08.04.2014

Супер, очакваме да излязат първите бройки на Галаксито и ще ставаме "Смарт".

Напиши коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Забележка: HTML is not translated!

Въведете кода в полето по-долу: